Arrangementen Domaine de Gare Blond

Arrangementen van Domaine de Gare Blond, we bieden het hele jaar door een aantal zeer leuke, niet dure arrangementen aan.  Doordat wij zelf op een steenworp afstand van het station wonen, kunnen we u heerlijk onthalen op lekker eten en drinken en ondertussen allerlei andere diensten verlenen, zoals het halen en brengen van en naar plekken als u wandelt of fietst.

Alle arrangementen van Domaine de Gare Blond hebben dezelfde basis als de workshops, nl

 • logies per persoon:
   in 2-persoonskamer met twee personen
    in 2-persoonskamer alleen.
 • ontbijt en 3-gangen diner met wijn en koffie/thee.
 • bad- en bedlinnen inbegrepen
 • gebruik een gezamenlijke badkamers en meerdere toiletten.
 • lunchpakketten kunnen een dag van tevoren worden besteld

Visweken het hele jaar door
Arrangementen - Vissen in de Limousin, Frankrijk. Verse vangst.De Haute Vienne met haar vele watertjes en meertjes, stromend of stilstaand water is een regio bij uitstek geschikt voor dé sportvisser die eens iets anders wil.
Er is een zeer breed aanbod aan vissoorten: karper, snoek, baars, snoekbaars, zeelt, forel enz.
Hier bent je nog midden in de prachtige natuur en de rust en als bonus verblijf je in een authentiek stationnetje van allerlei gemakken voorzien.

Meer informatie over onze visweken

Je hoeft geen kilometers te rijden om je hengel uit te gooien. In directe omgeving van ‘Domaine de  Gare  Blond’  liggen allerlei watertjes, barstensvol vis en waar je heerlijk ongestoord kunt vissen. Wel zijn er visvergunningen nodig, wij kunnen je uiteraard helpen met het uitzoeken welke voor je het meest geschikt is/zijn en wat de kosten hiervoor zijn.

Je deelt de week zelf in en het vissen is geheel vrijblijvend. Want natuurlijk staat het je vrij om ook iets anders of niets te doen.
Niet-vissende partners, vrienden en vriendinnen zijn daarom ook van harte welkom.

Voldoende documentatie over het vissen is aanwezig in het station.
Zowel lente, zomer, herfst als winter hebben voor de sportvisser hun eigen aantrekkingskracht.

Arrangementen - Vissen in de Limousin, FrankrijkArrangementen - Vismeer in de LimousinArrangementen - stephan met vis, vissen in de Limousin, Frankrijk

Domaine de Gare Blond biedt je de volgende opties bij deze arrangementen:

Optie 1: Losse verhuur (het hele jaar door)

Je huurt alleen een van onze  vakantiehuizen en je verzorgt zelf alles. Uiteraard kunnen we je helpen bij de vergunningen en het vinden van locaties.

Optie 2: Visarrangement (het gehele jaar, m.u.v. van de maanden juli en augustus)

Van alles wordt er voor je geregeld, zoals het ontbijt en diner met wijn en koffie/thee. Lunchpakketten kunnen een dag van tevoren worden besteld. Bedden opgemaakt, badlinnen klaar gelegd.
En we helpen bij het regelen van vergunningen.
Je kunt je als je wilt volledig focussen op het vissen.

Wandelweek arrangementen
Arrangementen - Hunebedden in de Limousin

Het sprookjesachtige heuvellandschap van de Haute Vienne leent zich uitstekend voor prachtige wandeltochten. De wandelingen gaan door eeuwenoude dorpjes, landschappen met meertjes en bossen, langs hunebedden.
Je kunt hier nog volop genieten van de stilte en de natuur. In het station vind je een keur aan documentatie over wandelroutes. Verder vind je op diverse sites ook nog de nodige informatie. Mocht je nog hulp kunnen gebruiken bij het zoeken, dan willen we je graag daarbij helpen en van de nodige adviezen voorzien.

Meer informatie over onze wandelweek arrangementen

Domaine de Gare Blond biedt je de volgende opties bij deze arrangementen:

Optie 1: Losse verhuur (het hele jaar door)

Je huurt alleen een van onze vakantiehuizen en je verzorgt zelf alles. Uiteraard kunnen we je helpen bij uitzoeken van leuke wandeltochten.
Halen en/of brengen zo nodig naar een locatie tegen kostprijs is mogelijk.

Optie 2: Wandelarrangement (het gehele jaar, m.u.v. van de maanden juli en augustus)

Van alles wordt er voor je geregeld, zoals het ontbijt en diner met wijn en koffie/thee. Lunchpakketten kunnen een dag van tevoren worden besteld . De bedden fris opgemaakt, het badlinnen klaargelegd.

Tijdens de wandelweek bepaal je zelf het aantal wandeltochten dat je wilt lopen. Afhankelijk van het tempo en pauzes kunnen de wandelingen bijv. 3 tot 6 uur duren. En we kunnen helpen bij het uitzoeken of samenstellen van mooie wandelroutes.
Halen en/of brengen zo nodig naar een locatie tegen kostprijs is mogelijk.
De tochten (indicatief) kunnen variëren van 6 tot 24 km.

Natuurlijk staat het u vrij om ook iets anders of niets te doen.
Niet-wandelende partners, vrienden en vriendinnen zijn daarom ook van harte welkom.

Routebeschrijvingen en gedetailleerde kaarten zijn aanwezig.
Zowel lente, zomer, herfst als winter hebben hun eigen aantrekkingskracht.
Daarom kunnen de wandelarrangementen het gehele jaar, m.u.v. van de maanden juli en augustus, worden geboekt.

 

Fiets-/mountainbikeweek arrangementen
De prachtige heuvels van de Haute Vienne lenen zich natuurlijk ook uitstekend voor prachtige fietstochten.
of mountainbiken.
Zowel de recreatieve als de wat fanatiekere fietser/mountainbiker kan in dit prachtige heuvellandschap van de Haute Vienne zijn/haar hart ophalen. De fietstochten gaan door eeuwenoude dorpjes, landschappen met meertjes en bossen.

Meer informatie over onze fietsweek/mountainbikeweek arrangementen

Tijdens de fiets-/mountainbikeweek worden minimaal 4 tochten gemaakt. Afhankelijk van het tempo en pauzes zullen de tochten ongeveer een hele dag duren. Voor sommige tochten hebben we een haal- en brengservice. Een aantal routes is in de Monts de Blond en daarnaast stellen we zelf of in overleg met je routes samen in de omgeving van het station. De lengte van tochten kunnen variëren. De fietstochten gaan door eeuwenoude dorpjes, landschappen met meertjes en bossen.

Je deelt de week zelf in en het fietsen is geheel vrijblijvend. Natuurlijk staat het je vrij om ook iets anders of niets te doen. Niet-fietsende partners, vrienden en vriendinnen zijn daarom ook van harte welkom.

Routebeschrijvingen en gedetailleerde kaarten zijn aanwezig. Zowel lente, zomer, herfst als winter hebben hun eigen aantrekkingskracht. Daarom kunnen de fietsarrangementen het gehele jaar, m.u.v. van de maanden juli en augustus, worden geboekt.

Golfweken
Direct in onze omgeving bevindt zich de 9 holes golfbaan in Mortemart. Prachtig aangelegd in de omgeving. Aardige mensen en er is geen Golf Vaardigheids Bewijs nodig.Iets verder ligt een 18 holes golfbaan in St. Junien. Op beide kunt je jouw “slag slaan” zonder een golfvaardigheidsbewijs. Eéndaagse kaarten en meerdaagse kaarten zijn er te kopen.
Limoges heeft zelf ook nog eens twee banen, nl. Golf de la Porcelaine en Golf Municipal de Saint Lazare/Limoges

Meer informatie over bij golfen

Zowel lente, zomer, herfst als winter hebben hun eigen aantrekkingskracht. Daarom kan je het gehele jaar door als het weer het toelaat golfen.

Als je een Golfclinics wilt volgen onder leiding van een golfprofessional en gediplomeerd golfleraar dan is
Willem Swart de aangewezen man. De clinics worden gegeven op de golfbaan van Mortemart.

Door de zeer persoonlijke begeleiding van Willem zijn deze clinics uitstekend geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde golfer. Een Golf Vaardigheids Bewijs is niet nodig.
In principe behelst de clinic 3 dagdelen van 3 uur elk, indien wenselijk kan dit worden uitgebreid aan de hand van persoonlijke wensen. Op dit moment is de exacte prijs van de clinic nog niet niet bekend.

Indien je geïnteresseerd bent en/of vragen hebt, kan je ons via de email of telefonisch bereiken.

Niet-golfende partners, vrienden en vriendinnen zijn uiteraard ook van harte welkom.

Iets over Willem Swart

Willem is een echte golfliefhebber en vindt het leuk om zijn ervaringen en kennis te delen aan anderen. Daarom deze clinics

Hij is zijn professionele opleiding begonnen op “San Diego Golf Academy” waar hij het diploma profesionneel golfleraar gehaald heeft.

Verder heeft hij een aantal cursussen gevolgd in o.a in de Verenigde Staten (The Professional Golfers Association of America), in Frankrijk (Master Class: een opleiding voor spelers van een hoog niveau) en in Nederland.

Ook heeft hij zich verdiept in de aanleg en onderhoud van golfbanen, het zogenaamde “Green Keeping” door cursussen in Engeland te volgen.
Dit alles heeft uiteindelijk geleid tot het verwezenlijken van een grote droom, nl. ontwerpen en daadwerkelijke bouwen van de Essendiéras golfresort (24) in Frankrijk.

Willem heeft een ruime ervaring in het les geven, hij heeft op verschillende golfbanen in de lage landen en Frankrijk gewerkt.

Een gedeelte van zijn sportieve prestaties:
– kampioen der lage landen
– 3 keer Nederlands amateurkampioen
– 2 keer deelnemer op de World Cup
– In 2002 en 2007 kampioen van Frankrijk bij de teaching professionals.

La Gare Blond Berneuil biedt je twee opties:

Optie 1: Losse verhuur (het hele jaar door)

Je huurt alleen ons vakantiehuis en je verzorgt zelf alles. Uiteraard kunnen we je helpen bij het regelen van eventueel de clinics of andere zaken.

Optie 2: Golfarrangement (het gehele jaar, m.u.v. van de maanden juli en augustus)

Van alles wordt er voor je geregeld, zoals het ontbijt en diner met wijn en koffie/thee. Je bedden fris opgemaakt, schoon badlinnen klaar gelegd.

De Golfclinic zijn uitstekend geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde golfer en staan onder leiding van Willem Swart
Een Golf Vaardigheids Bewijs is niet nodig.
In principe behelst de clinic 3 dagdelen van 3 uur elk, indien wenselijk kan dit worden uitgebreid aan de hand van persoonlijke wensen.
Op dit moment is de exacte prijs van de clinic nog niet niet bekend.