Over ons

Midden in de overdadige groene heuvels van de Limousin ligt in alle rust het stationnetje
Gare Blond Berneuil, ons droomhuis.
In 2001 vonden wij dit rustieke plekje en werden er op slag verliefd op. Sindsdien is het ons vakantiehuis.

Hans, Wendy, Madelief en Berend

Onze vakanties op het Franse ‘platteland’ bevielen zó goed, dat we in 2007 met inmiddels onze twee kinderen Madelief en Berend, definitief naar dit stukje Frankrijk zijn verhuisd en nu met vakantie naar Nederland gaan. Andersom dus.
Het stationnetje werd een familiegîte met een riant privé zwembad voor maximaal 8 personen en wij wonen sindsdien in een verbouwde boerderij,
ietsje verderop in het mooie en landelijke Belleix. Hierdoor is het woon-werkverkeer nihil, iets waar je in Nederland alleen nog maar van kan dromen.

Gedurende deze periode zijn wij gevolgd door een TV-ploeg van het programma ‘Ik Vertrek’

We zijn nog volop aan het klussen in ons woonhuis en station. Het is zo’n project dat vergelijkbaar is met het verven van de Eiffeltoren. Eenmaal bovenaan de top aangekomen met verven, kan men weer van onderaf aan opnieuw beginnen. Wel nu zo is het bij ons ook. Telkens verbeteren en onderhouden. Trouwens als je ons een handje hiermee wilt helpen, kan dat. Elk jaar organiseren we voor vrijwilligers een aantal klusweken.

Onze twee kinderen hebben het enorm naar hun zin. Madelief (18) en Berend (12) zitten op Franse scholen en hebben zich binnen de kortste keren aangepast aan het Franse leventje. Ze spreken vloeiend Frans en het is grappig te horen dat hun Nederlands al te ”lijden” heeft van de Franse intonatie en accenten.

Met ons stationnetje als gîte gaat het bijzonder goed. Het riante privé zwembad is een aanwinst. We zijn bijzonder trots dat zonder uitzondering al onze tijdelijke bewoners zeer tevreden zijn en volop genieten. De afgelopen jaren hebben we onze diensten voor de gasten steeds verder uitgebreid, zoals verzorgen van maaltijden en het faciliteren van workshops en arrangementen
En verder zullen we onze handen vol hebben aan het onderhouden en verfraaien van het stationnetje (en boerderij)