Omgeving in de Limousin

De prachtige natuur in de Limousin, één van Frankrijks dunst bevolkte regio’s, nodigt iedereen uit vooral buitenshuis actief te zijn. Niet alleen in de zomer, maar eigenlijk door de vier seizoenen heen.
Deze overdadig groene streek is bij uitstek de plek, waar je heerlijk in alle rust kunt genieten van de natuur en ruimte op het Franse platteland.

het wereldberoemde limousinrund
Het wereld beroemde limousin rund

De Haute Vienne, een van de drie departementen van de Limousin, is heuvelachtig en bos- en weiderijk, gelardeerd met vele riviertjes en meertjes. De heuvels bestaan afwisselend uit grasland danwel bossages van oude eiken, wilde fruit- en kastanjebomen en houtwallen.

Her en der in het landschap liggen de landelijke dorpjes en gehuchten verspreid, verbonden door kleine D-weggetjes en paden.

Hier kan je overal het wereldberoemde Limousin rund zien grazen op de sappige groene hellingen. Ook staat deze regio bekend als hèt centrum van Frankrijks schapenteelt.

Actief met de familie

Heel veel valt er te genieten en te doen met de familie in de Limousin. Zo zijn er diverse pretparken, dierentuinen,een apenvallei, adventure-parken, vélorail enz. En uiteraard volop (rommel)marktjes en brocantes, culinaire jaarmarkten en braderieën.
Verder vind je hier een breed aanbod aan musea, van het wereldberoemde Limousin porselein in Limoges tot het oude dorpsschooltje in het leuke dorpje Montrol Senard. Waar naar verluidt 19 museumpjes zouden moeten zitten, waaronder het pas geopende speelgoedmuseum. Tom, een excentrieke Nederlander is de trotse eigenaar.

Meer informatie over actief zijn met de familie

Meer informatieActief met de familie

Actief
De Haute Vienne is dé plek om erop uit te trekken, de natuur in. Hier kan je nog in alle stilte fantastisch wandelen, fietsen, paardrijden (of motorrijden) over de vele schilderachtig mooie kleine D-weggetjes en paden.

Maar ook  zeilen, kanoën en andere watersporten beoefenen op bijv. het Lac St. Pardoux of het Lac Vassivière. Of lekker gaan vissen, en niet te op de laatste plaats heerlijk golfen.
In de omgeving van het huis ligt een aantal mooie golfbanen, zoals Mortemart

Wij bieden voor de meer actievere vakantieganger allerlei op maat gesneden sportieve arrangementen aan. U kunt zich dan in z’n geheel wijden aan uw bezigheden en we nemen de dagelijkse beslommeringen op ons.

Meer informatie over actief zijn in de omgeving

Meer informatieActief in de omgeving

Cultuur

Dolmen Berneuil
Dolmen Berneuil
In de directe omgeving van het huis bevinden zich enkele hunebedden (dolmen). Maar het hele gebied ademt nog eeuwenoude geschiedenis uit: verstilde dorpjes, Romaanse kerkjes, kastelen (Richard Leeuwenhart), Romeinse baden etc.
In de zomermaanden zijn er allerlei festivals, waaronder begin juli het landelijk zeer bekende theaterfestival van Bellac.

We kunnen door het enorme aanbod eenvoudigweg niet volledig zijn. Daarom verwijzen wij u graag naar de verschillende toeristische websites (links) voor nadere info. In het station liggen veel recente folders.

Kortom de rust, ruimte en comfort in combinatie met lekker eten en drinken op deze unieke locatie in de prachtige natuur, zorgen voor een onvergetelijke vakantie.

Meer informatie over cultuur in de omgeving

Meer informatieCultuur in de omgeving