Cultureel

Theaterfestival in Bellac
In Bellac bevindt zich het Théâtre du Cloître . Dit theater mag zich verheugen op landelijke bekendheid door zijn jaarlijkse theaterfestival, begin juli.
A.s. maandag is het zover, dan starten we in nauwe samenwerking met Théâtre du Cloître een reeks kleine, intieme theatervoorstellingen. Heel divers van aard en telkens verrassend. Weer een nieuw hoofdstuk voor ‘La Gare’ in haar al rijke bestaan. Het bijzondere karakter van het station, zorgt voor een net iets andere theaterbelevenis.

Elk station, huidige of vroegere, houdt altijd een belofte van een reis in… Gewoon beginnen met ons volgende week maandag…

Hieronder integraal de tekst van het Théâtre du Cloître.

Maandag, 10 juni 19H 15 ‘Plaats’: Het voormalig station van Berneuil/Blond in Moulin de Belleix. Vanuit de gemeenten Blond en Berneuil zal met markering de route worden aangegeven. Volg de pijlen ‘spectacle’ of ’theatre du Cloitre’.

«Indiscreet bijeenkomst in pseudo station»
Een ‘coole’ samenzijn met de onbescheiden Jean-Louis Baille en Lucie Gougat, la Compagnie Les Indiscrets, u kent ze misschien als clowns… Inderdaad, in Bellac speelden ze al shows zoals ZWERVERS of SOLOMONDE.

Na een paar jaar van afwezigheid komen ze terug naar ons met een onverwachte en spannende project, een ondefinieerbare triptiek, tussen theater, muziek, poëzie, beeldende kunst en burleske komedie. De eerste aflevering van deze trilogie is meer dan een aanpassing van Romain Gary/ Emile Ajar, dat zal worden uitgevoerd in het kader van de 60ste Festival nationale de Bellac.
Een nieuwe show waarmee zij zullen worden verwelkomd tijdens het festival.

Jean-Louis Baille en Lucie Gougat dagen je uit om samen met hen in deze ‘onbescheiden vergadering’ theater te maken.
Na de voorstelling is er een drankje van vriendschap.

Elk station, huidige of vroegere, houdt altijd een belofte van een reis in… Gewoon beginnen met ons volgende week maandag…

De voorstelling is gratis bij te wonen, wel dient u te reserveren. Boek uw tickets 05 55 60 87 61.

De orginele versie.

Festivals en Concerten
Even geduld, we zijn bezig met de inhoud over festivals en concerten

Historische bezienswaardigheden
 Even geduld, we zijn bezig met de inhoud over kerken, dolmen, Romeinse opgravingen, kastelen enz

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan het verzamelen van allerlei informatie. Binnen enkele dagen zal deze pagina klaar zijn.