Vakantiehuis Gare Blond Berneuil

Vakantiehuis Gare Blond Berneuil

Hoeveel mensen kunnen er nu daadwerkelijk zeggen dat ze in een heus stationnetje hebben geslapen? U wel?
Het rustieke Franse vakantiehuis Gare Blond Berneuil, vol karakter, is omgebouwd tot een sfeervol vakantiehuis voor 2-8 personen en van allerlei gemakken voorzien, met bijv. een groot privé zwembad en WIFI.

Vakantie huis 'Gare Blond Berneuil' met riant privé zwembad

Vakantiehuis Gare Blond Berneuil met riant privé zwembad

En laat je niet afschrikken door de grootte van het huis, want ondanks de omvang is het ook met z’n tweetjes heel intiem en knus. Voor de prijs in het voor- en naseizoen hoef je het zeker niet te laten! In niet-vakantie perioden wordt de prijs bepaald door het aantal mensen dat huurt, de zogenaamde staffel. Hierdoor wordt het huren van het station ook aantrekkelijk voor kleinere groepen!

Deze unieke plek is niet voor vakantie vieren alleen, maar wij organiseren ook allerlei andere activiteiten, zoals kleinschalige workshops en arrangementen, theateravonden, huiskamerconcertjes enz.

In en rondom het huis is het aangenaam vertoeven, lekker in het privé zwembad (10×4 meter), of op het terras onder een pergola, geheel overdekt met druiven. Het stationnetje ademt nog volop de nostalgische sfeer van vroeger door het behoud van vele originele details (het loket, trappenhuis, lambriseringen, etc.).
Kenmerkend voor het stijlvolle gebouw zijn de ruime, hoge kamers en slaapkamers.

Verder zorgt een goed geoutilleerde keuken, moderne badkamer, ruime slaapkamers, grote salon, aparte TV kamer voor de nodige comfort, waardoor een vakantie in ‘Gare Blond Berneuil’ één groot feest is.

stationspleintje 'Gare Blond Berneuil' Frankrijk, Haute Vienne

stationspleintje Gare Blond Berneuil

zonneterras 'Gare Blond Berneuil'

het zonneterras Gare Blond Berneuil

salon 'Gare Blond Berneuil

salon Gare Blond Berneuil

Ligging vakantiehuis Gare Blond Berneuil:

Het stationnetje Gare Blond Berneuil’ligt geheel vrijstaand en rustig aan een doodlopend weggetje (D83A), uitmondend in een ‘stationspleintje’ met een catalpa boom voor de nodige schaduw. Geen drukte, alleen bestemmend verkeer dus jij en één keer per week de vuilnisman.

Het huis ligt aan de nog bestaande spoorlijn Poitiers-Limoges. Tussen de dorpjes Berneuil en Blond aan de D83, 35 km ten noorden van de stad Limoges. Per dag passeren er nog enkele treintjes.

Oud bordje Gare Blond Berneuil

Oude bordje Gare Blond Berneuil

Direct om het huis is de tuin afgeschermd van de spoorlijn, dus absoluut veilig voor kinderen en honden.De directe omgeving is zeer landelijk en heuvelachtig met bossen, weiden, meertjes, riviertjes enz.

GPS- coördinaten: N46.06353, E1.07562

Indeling:

 

 • een grote L-vormige woon/eetkamer met o.a houtkachel
 • aparte TV-kamer met HD flatscreen TV. Nederlandse en 2 Belgische televisiezenders
 • Wifi
 • 4 sfeervolle 2-persoonsslaapkamers
 • keuken met kookplaat en 2 ovens, magnetron, vaatwasser, koel-vriescombinatie, uitstekend kookgerei en knus hoekje met tafeltje en stoeltjes
 • badkamer met Italiaanse inloopdouche en 2 vaste waskommen
 • 2 toiletten (begane grond en 1e etage)
 • zonneterras, grote tuin met riante schuur
 • riant privé zwembad (ca 4*10 meter en maximaal 1.80 m. diep)
 • achter de schuur bevindt zich een ruime speelweide
 • kruidentuintje met wat kruiden om te plukken en te gebruiken

Kaart:

Alvast een kijkje nemen ter plaatse? Ga dan naar ‘street view’ in onderstaande Google Maps